От днес отварянето на магазините за нехранителни стоки в Берлин и

...
От днес отварянето на магазините за нехранителни стоки в Берлин и
Коментари Харесай

В Берлин пазаруват дрехи и обувки с предварително запазен час

От днес отварянето на магазините за нехранителни артикули в Берлин и няколко други градове в Германия е факт след 3-месечен локдаун според от епидемиологичната конюнктура в страната. Но сега клиентите би трябвало авансово да запишат час, с цел да създадат покупките си. Новата идея click & meet е продължение на добре познатия в страната метод на извършване на покупки click & collect, натрапен поради коронакризата. Досега хората можеха да пазарят онлайн от разнообразни търговци и по-късно да вземат поръчките си на място. 

Новата опция на онлайн извършването на покупки е разрешена в регионите, където 7-дневната периодичност на новозаразените е под 100 души. Ако честотата се увеличи доста, магазините би трябвало да затворят още веднъж, а в случай че падне под 50, ще има в допълнение разпределяне на ограниченията. Освободени от новата разпоредба са магазините за цветя и книжарниците. Пазаруването там към този момент е позволено без предварителна спогодба. Регламентът за извършване на покупки в супермаркети и магазини за артикули за ежедневна приложимост остава в мощ, като при тях също няма условие за авансово уречен час.

Тези, които се възползват от метода click & meet, се радват на няколко преимущества: От една страна, извършването на покупки с предварителна спогодба предлага опция да пробват и тестват дрехи и други артикули, както нормално преди покупката, а въпреки това, заради дребния брой клиенти, комерсиалният личен състав може да им отдели внимание и да даде изчерпателен съвет. 

Спазването на някои значими хигиенични правила остава в мощ:

Часът за извършване на покупки би трябвало да бъде уречен авансово онлайн или по телефона със съответния магазин. На клиента се отделя избран период от време, който би трябвало прецизно да се съблюдава. В избраното време клиентът може да остане в магазина и да пазари както нормално.

Използващите click & meet, би трябвало да оставят своите данни за контакт в съответния магазин, тъй че да бъде обезпечена опцията за следене на всевъзможни вериги от инфекции, които могат да зародят. Трябва да се даде следната информация: име и фамилия, телефонен номер и цялостен адрес или имейл адрес.

Само лица от едно домакинство имат право да пазарят дружно, като се постанова спазването на безвредно разстояние от 1,5 метра от другите клиенти и комерсиалния личен състав. Само един клиент или няколко клиенти от едно домакинство могат да пазарят в зона за продажба от 40 квадратни метра.

Носенето на защитна маска е наложително, до момента в който трае извършването на покупки. Това включва хирургически маски, модели KN95 и FFP2. На паркингите и на опашките навън би трябвало също да се носи маска.

В допълнение, постоянното миене на ръце, както и  безкасовите заплащания, са мощно целесъобразни.

Днес Германия регистрира 4000 инфектирани с ковид-19 и 255 умряли при 82 милиона население. България с население под 8 милиона регистрира 3000 инфектирани и 150 умряли. В Германия към момента остават затворени кината, театрите, заведенията. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР